Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:00 (14:00 ora României) la intersecția dintre străzile Saint-Michel și Neuve. Potrivit autorităților belgiene, șoferul dubei a fugit de la fața locului și este în prezent căutat de polițiști inclusiv cu ajutorul unui elicopter. Între timp, mașina a fost găsită la câteva străzi distanță.

În urma impactului, șase persoane au fost rănite ușor, dar nu a fost necesară transportarea acestora la spital. Printre aceștia se numără și turiști, a declarat primarul Bruxelles-ului, Philippe Close.

Acesta a precizat că șoferul autoutilitarei de tip transport marfă a intrat pe strada Saint-Michel, a întors mașina pe aceeași stradă și a intrat cu viteză în terasa unui restaurant. “Ceea ce este cert este că vehiculul circula cu viteză extrem de mare și avea în vizor terasa. Avem foarte multe înregistrări pe cameră, iar poliția judiciară este mobilizată”, a continuat Close.

Sursă alternativă: Le Soir

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday