Premierul Alexander De Croo a anunțat vineri noile măsuri, care se vor aplica începând de luni și vor rămâne în vigoare cel puțin o lună și jumătate. Țara noastră se află într-o criză sanitară, presiunea asupra spitalelor este imensă, personalul sanitar face eforturi supraomenești. În ultima săptămână, avem 100 de mii de cazuri și nu vedem nicio schimbare. Trecem la măsuri mai stricte, a afirmat acesta.

Barurile, restaurantele și toate magazinele neesențiale vor fi închise. Angajații companiilor trebuie să lucreze de acasă atunci când este posibil. Vizitele de familie sunt permise în condiții limitate – doar un singur vizitator va fi permis în fiecare gospodărie, iar întrunirile în locurile publice vor fi limitate la patru persoane. Școlile vor fi închise timp de cel puțin două săptămâni. 

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a declarat săptămâna aceasta că Belgia are cel mai mare număr de infectări cu coronavirus la 100.000 de persoane.

Surse alternative: The Guardian, Bloomberg, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday