Coaliția formată din șapte partide a discutat timp de mai multe săptămâni până să ajungă la o decizie, deoarece unii reprezentanți doreau menținerea celor mai noi reactoare deschise. Ultimele centrale urmează să se închidă în 2025, conform unui anunț al presei locale, formulat în conformitate cu o lege din 2003 pentru ieșirea Belgiei din sfera energiei nucleare.

Potrivit RTBF, miniștrii au convenit să investească în energii regenerabile și neutre din punct de vedere al carbonului, inclusiv în energia nucleară de ultimă generație. Astfel, fondurile vor fi alocate reactoarelor modulare noi, mai mici, care generează mai puțină energie, dar sunt mai ușor de controlat în cazul unui accident.

De asemenea, și Germania urmează să închidă toate centralele sale nucleare până la sfârșitul anului 2022, după un acord convenit în 2011. Această decizie a fost luată ca urmare a dezastrului de la Fukushima, Japonia.

Statele membre UE au păreri împărțite în ceea ce privește energia nucleară. La polul opus, Franța este unul dintre susținătorii acesteia, extrăgând aproximativ 70% din energie din centrale atomice și intenționând să construiască mai multe.

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday