Potrivit agenției de presă de stat, Belta, președintele bielorus Aleksandr Lukașenko, care nu a furnizat dovezi în sprijinul afirmației sale, a spus că Belarus nu vrea un război cu Ucraina, dar că ar lupta dacă propriul teritoriu ar fi invadat.

Suntem provocați. Trebuie să vă spun, în urmă cu trei zile, poate ceva mai mult, de pe teritoriul Ucrainei s-a încercat lovirea instalațiilor militare de pe teritoriul Belarusului“, ar fi declarat Lukașenko, citat de agenția Belta.

Dar, slavă Domnului, sistemele antiaeriene Panțîr au reușit să intercepteze toate rachetele lansate de forțele armate ucrainene”, a continuat președintele.

De asemenea, Lukașenko a ținut să precizeze că nu există trupe din Belarus care să lupte în ceea ce Moscova numește “operațiunea militară specială” din Ucraina.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei și a permis Moscovei să folosească teritoriul bielorus pentru a trimite trupe în Ucraina pe 24 februarie. Chiar ieri, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că sancțiunile impuse Rusiei de către Occidentîl forțează să accelereze procesul de integrare a Belarusului” în sfera lor politică, comercială, economică, culturală și umanitară.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday