Autoritățile din Beijing au demarat programul de testare în masă a locuitorilor din districtul Chaoyang, după ce au fost identificate 228 de cazuri de coronavirus care au legătură cu barul Heaven Supermarket. Localul s-a redeschis săptămâna trecută, funcționează continuu și este preferat pentru prețurile mai mici la băuturi.

Oficialii din domeniul sănătății au spus despre focar că este ”feroce și exploziv”, întrucât au fost identificate cazuri în 14 dintre cele 16 districte ale orașului. Testarea este obligatorie, iar dacă o persoană va fi testată pozitiv sau va fi identificată ca fiind contact, atunci va fi plasat în carantină întreg imobilul în care locuiește, nu doar propria locuință.

În acest context, există o preocupare serioasă pentru evoluția economiei chineze, deja afectată de perioadele de carantină impuse în Shanghai, centrul său comercial. Autoritățile chineze au permis reluarea activității localurilor abia săptămâna trecută, după mai bine de o lună de restricții, între care și reducerea activității transportului în comun sau recomandarea de a lucra de acasă.

Surse alternative: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday