Potrivit BBC, miniștrii au semnat deja o decizie conform căreia mai multe reguli actuale vor rămâne în vigoare până la jumătatea lunii iulie: cluburile de noapte vor rămâne închise și oamenii vor fi încurajați în continuare să lucreze de acasă acolo unde este posibil. Boris Johnson urmează să susțină o conferință de presă pe această temă chiar luni.

În etapa a patra a relaxărilor, participarea la evenimente ar fi permisă fără limită de capacitate, iar plafonul pentru oaspeții la nunți ar fi, de asemenea, ridicat. Chiar dacă aceste restricții sunt eliminate, normele privind purtarea măștii și distanțarea socială ar putea rămâne în vigoare. Relaxarea măsurilor pentru Irlanda de Nord și Țara Galilor era programată să înceapă pe 21 iunie, iar pentru Scoția pe 28 iunie.

Comunitatea științifică cere timp pentru ca vaccinarea să rupă sau să slăbească legătura dintre infectări și spitalizări. În Marea Britanie, numărul de cazuri este în creștere, provocat în principal de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, și care este răspunzătoare de 90% din cazurile înregistrate în Regat.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat 7.490 de cazuri noi de Covid-19 și opt decese. Media pe șapte zile a crescut cu 49%, comparativ cu săptămâna anterioară.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday