Fostul președinte, Barack Obama, a declarat că președintele Donald Trump ,,valorifică resentimentele pe care populația le are față de politicieni”, într-un discurs la Universitatea din Illinois, scrie CNN. Una dintre temele discursului a fost modul în care istoria Statelor Unite a fost întotdeauna bazată pe progres și ,,reacție la progres”, iar susținând că țara se află în prezent într-unul din aceste momente de reacție.

https://www.facebook.com/cnn/videos/674363482948741/

,,Nu a început cu Donald Trump, el este un simptom, nu cauza, ci doar exploatează resentimentele pe care politicienii le varsă de ani de zile, o frică, o furie care este înrădacinată în trecutul nostru, dar este și ea supusă unor transformări enorme care au avut loc întimpul vieții”, a mai spus el.

Obama a mai spus că stoparea discriminării ar trebui să fie un efort unitar: ,,Nu ar trebui să fie vorba de Partidul Democrat sau Republican să spunem că nu țintim grupuri de oameni din cauza a cum arată sau cum se roagă. Trebuie să ne punem capăt discriminării”.

Fostul președinte a făcut referire și la depeșa anonimă publicată în New York Times în care un angajat al Casei Albe spunea „eu fac parte din rezistenţa din cadrul administraţiei Trump”: ,,Să spui că situația din SUA se va îmbunătăți pentru că la Casa Albă sunt și oameni care nu ascultă ordinele președintelui este greșit. Nu așa trebuie să funcționeze democrația”.

Obama a alocat, de asemenea, o parte considerabilă din comentariile sale criticând republicanii în Congres, spunând că ,,politica resentimentului și a paranoiei a găsit, din păcate, o casă în Partidul Republican în ultimele decenii”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday