Într-un comunicat de presă, BT anunță că profitul Grupului Financiar a fost de 1,45 de miliarde de lei, din care al băncii de 1,19 miliarde. Spre comparație, profitul net înregistrat anul trecut a fost de 1,8 miliarde de lei. De asemenea, creditele au crescut la 42 de miliarde, iar depozitele la 90 de miliarde de lei, din care aproape 62 de miliarde sunt ale clienților persoane fizice.

”Banca a luat măsuri de eficientizare a costurilor fără să fie făcute restructurări şi în ciuda scăderii nivelului comisioanelor într-un an dificil. În contextul COVID-19, BT a fost prima instituţie bancară care a anunţat măsuri pentru clienţi: 

  • Peste 41.000 de persoane fizice şi companii au beneficiat de amânarea ratelor.  
  • Peste 400.000 de carduri au fost scutite 3 luni de plata obligaţiei lunare datorită perioadei extinse de graţie. 
  • Prin IMM Invest, program guvernamental în care a fost banca principală, BT a acordat 10.000 de finanţări, susţinând companii care înseamnă peste 70.000 de locuri de muncă mai ales în domeniile: comerț cu ridicata şi cu amănuntul, transport şi construcții

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday