În raportul său semestrial, instituția apreciază că economia globală va crește cu 5,6% în 2021, față de 4,1%, la cât evalua în ianuarie creșterea economică. Cu toate acestea, precizează că țările sărace se vor confrunta în continuare cu pierderile economice provocate de pandemie, fiind agravate astfel diferențele dintre națiuni.

Banca Mondială a solicitat o distribuție mai bună a dozelor de vaccin anti-Covid către țările sărace, precizând totodată că deși 90% dintre țările bogate vor ajunge până în 2022 la nivelul anterior pandemiei, economia globală, pe ansamblu, va rămâne cu 2% sub nivelul la care s-ar fi aflat în mod normal, dacă nu ar fi intervenit pandemia.

Banca Mondială se așteaptă ca SUA să înregistreze o creștere economică de 6,8% în acest an, iar economia Chinei să crească cu aproximativ 8,5%. India, Africa de Sud, și Mexic nu vor reuși să recupereze recesiunea din 2020. Din Europa, Munteegru (țară turistic ce a înregistrat anul trecut o cădere de -15%) are proiectată o creștere economică de peste 7%, România și Ungaria vor crește cu 6%, iar țările din Zona Euro cu 4,2%.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday