Sursă grafic: Banca Mondială

Banca Mondială realizează anual un clasament al țărilor în funcție de veniturile pe cap de locuitor (Venit Național Brut- VNB), nivelurile fiind venituri mici, venituri mijlocii inferioare, venituri mijlocii superioare și venituri mari

Potrivit instituției, clasamentul se schimbă din două motive:

  • în fiecare țară, factori precum creșterea economică, inflația, ratele de schimb și creșterea populației influențează VNB pe cap de locuitor
  • pentru a menține pragurile de clasificare a veniturilor în termeni reali, acestea sunt ajustate anual pentru inflație

Anul acesta zece țări au fost plasate într-o categorie diferită față de anul trecut. Banca Mondială precizează că în clasificarea publicată nu este reflectat impactul COVID-19 (fiind vorba de anul 2019). Precizăm că Venitul Național Brut exclude investițiile străine. 

Țările care au avansat la o categorie superioară sunt Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal, România și Tanzania. Totodată, au fost plasate într-o categorie inferioară Algeria, Sri Lanka și Sudan.

Sursă grafic: Banca Mondială

Comunicatul și datele complete ale Băncii Mondiale sunt disponibile AICI.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday