Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) și  J.C. Flowers & Co achiziționează sucursala din România a Piraues Bank. BERD achiziționează o participație de 19%, Fondul de Investiții J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acțiuni, iar conducerea băncii va deține 4,9%, potrivit unui comunicat publicat de Piraeus Bank România.

 Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunță la investițiile străine și vinde activele internaționale (non-core assets). Aceste acțiuni fac parte dintr-o transformare a sectorului financiar grecesc, așa cum a fost convenită cu Comisia Europeană. 

În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienți, printr-o rețea de 100 de sucursale și agenții, cu peste 1.200 de angajați. 

Noii acționari vor contribui cu resurse financiare și organizaționale, necesare extinderii operațiunilor băncii și a cotei sale de piață. Schimbarea acționariatului va contribui, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România. 

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanțare a fost direcționată către sectorul privat. 

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare. A investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ca domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday