BNR precizează că Linia repo va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2020 sau atât timp cât va fi necesar, “pentru a veni în întâmpinarea posibilei apariții a unui necesar de lichiditate în euro, în contextul disfuncționalităților pieței manifestate pe fondul șocului indus de Covid-19”.

În cadrul unei linii repo, BCE furnizează lichiditate în euro unei bănci centrale străine în schimbul unor garanții de înaltă calitate denominate în euro.

În baza liniei repo, BNR va putea împrumuta până la 4,5 miliarde EUR de la BCE. Scadența maximă a fiecărei trageri va fi de 3 luni. Linia repo va rămâne în vigoare până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitate de prelungire.

În acest moment rezervele valutare (fără aur) ale Băncii Naționala a României se ridică la aproape 35 de miliarde de euro.

Astăzi agenția Standard & Poors va anunța o decizie ce poate avea importante implicații, privind menținerea sau reducerea ratingului suveran al României.

Sursa: Comunicat BNR

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday