Andrea Enria, președintele consiliului de supraveghere al Băncii Centrale Europene (ECB) a adăugat că sectorul bancar al Zonei Euro se află într-o poziție foarte puternică pentru a rezista în fața șocului. A avertizat, însă, că unele bănci vor fi puternic afectate dacă această criză se va adânci, în cadrul unui interviu pentru CNBC.

ECB a publicat recent o analiză pentru 86 de bănci din circuitul Zonei Euro, pe baza a două scenarii: o estimare de contracție a PIB-ului cu 8,7% în 2020 sau al doilea, mai negativ, o scădere cu 12,6%. În cazul primului, indicatorul de solvabilitate al băncilor ar scădea cu 1,9 puncte; în a doua situație, scăderea ar fi de 5,7 puncte.

Într-o informare separată, BCE a cerut creditorilor europeni să nu plătească dividende sau să răscumpere acțiuni până la începutul anului viitor. Până acum, acțiunile sectorului bancar european au pierdut circa 33% de la începutul anului.

Surse alternative: CNBC, Reuters.

Foto: Mauro Sbicego/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday