Băncile din Zona Euro au împrumutat joi de la Banca Centrală Europeană suma record de 1.310 miliarde de euro, profitând de ratele dobânzilor negative și pentru a răspunde cererii tot mai mari de credite de la companii afectate de pandemie, notează Reuters.

Suma împrumutată azi de bănci este peste așteptările analiștilor și dublă față de finanțarea anterioară care s-a ridicat la 750 de miliarde de euro. Dobânda la care BCE oferă împrumuturi este negativă, -0,5%.

Operațiunile de refinanțare pe termen lung ale BCE (TLTRO) au fost lansate în urmă cu șase ani, iar condițiile de acordare au fost modificate la începutul acestui an pentru a ajuta economia să facă față crizei coronavirusului.

Totuși, deși suma este de două ori mai mare decât orice alte facilități de împrumut acordate de BCE până acum, valoarea netă este considerată mai mică deoarece băncile au rostogolit împrumuturi anterioare de 750 de miliarde de dolari, pentru a profita de dobânzile negative.

Sursa: Reuters.

 

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday