Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât insituirea unor măsuri suplimentare de combatere a pandemiei, într-o ședință extraordinară din 9 octombrie.

Se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, în tot județul.

La nivelul municipiului Bacău, se iau următoarele măsuri suplimentare:

  • unitățile de învățământ vor efectua cursurile online, potrivit scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 12.10.2020.
  • Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV-a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „față în față” care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line.
  • Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurante, cantine etc.) în spații interioare, cu excepția operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice care deserversc unitățile de cazare specializate (hoteluri, pensiuni, cămine etc.) pentru persoanele cazate în unitățile respective.

HCJSU 41 09102020

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday