Sandu Victor este cercetat pentru luare de mită, în valoare de peste 4,8 milioane de euro, pentru că ar fi acordat mai multe sume de bani din fondurile „Apelor Române” unei companii, pentru executarea unor lucrări. Banii au fost virați în conturile a alte două firme, care înregistrau cheltuieli fictive pentru ca plățile să se justifice. 

A fost reținut pentru 24 de ore și reprezentantul companiei pentru care s-au alocat fondurile. Pentru el și Sandu Victor, procurorii au cerut reținerea pentru 30 de zile.

De asemenea, au fost plasate sub control judiciar de 60 de zile și doi reprezentanți de la companiile care înregistrau cheltuielile fictive, sub acțiunea de luare de mită și complicitate la luare de mită

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că „Banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor. Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”.

Sursă: comunicat DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday