Astăzi, 30 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de distribuirea de droguri de risc (hașis) către consumatori din municipiul Bacău și localitățile învecinate. Activitatea infracțională a bănuiților s-ar fi desfășurat și în zona unităților de învățământ, doi dintre aceștia fiind elevi în licee din municipiul Bacău”, informează Poliția Română.

Aceeași sursă precizează că, pe lângă persoanele bănuite, mai multe persoane vor fi audiate în calitate de martori (consumatori de droguri), multe dintre acestea tinere și foarte tinere, elevi în unitățile de învățământ din municipiu.

Cercetările sunt continuate pentru probarea tuturor activităților infracționale și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează Poliția.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday