Autoritățile anunță că noaptea trecută a mai fost raportat după ora 00.45 un deces al unei persoane confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 80 de ani din județul Bacău, internată internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași în secția de ATI. A fost confirmată în data 25 martie și a decedată în 26 martie. Suferea și de insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Amintim că ieri au decedat alte cinci persoane, numărul total de decese la nivel național ridicându-se la 24Este vorba despre:

  • un bărbat în vârstă de 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI;
  • un bărbat de 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24 martie având stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. A fost confirmat pe data de 26 martie, decedat în aceeași dată.Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)
  • o femeie de 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25 martie cand se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25 martie. Confirmat pozitiv în data de 26 martie.
  • un bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25 martie, decedat în 25 martie în ambulanță în timpul transferului în Spitalul BI V. Babes Timisoara;
  • un bărbat de 75 ani, din judetul Iași, internat si confirmat în data 22 martie și decedat pe 26 martie. Suferea și de diabet zaharat complicat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday