Concret, Curtea de Apel Bacău a admis solicitarea DNA de a-i plasa pe cei cinci în arest la domiciliu, pentru 30 de zile și până la finalul lunii august:

  • Aurel Pâslaru, șef al Ocolului Silvic Comănești la data faptei
  • Velu Cămăneci, Constantin Ștefănescu și Liviu Corbu, la data comiterii faptei șefi ai districtelor I Asău, III Nogea, respectiv VI Ghimiș-Palanca
  • Costel Colpoș, încă șef al districtului V Camenca

De asemenea, au fost plasați sub control judiciar Adrian Leascu, la data fapteți șef al districtului V Camenca, și Janos Olteanu, încă șef al districtului II Geamăna, tot pentru luare de mită. Și pentru ei procurorii au cerut arest la domiciliu, dar Curtea de Apel a dispus altă măsură.

Aceștia sunt cercetați pentru că au luat mită de 4,6 milioane de lei, în ultimii cinci ani, ca să confirme realizarea unor acțiuni de împădurire în teritoriu, efectuate de către o firmă.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că Aurel Pâslaru ar fi cerut 3% din valoarea (fără impozit pe profit) a facturilor fiscale ce urmau a fi emise de respectiva societate pentru serviciile prestate în favoarea Ocolului Silvic Comănești și a primit suma totală de 210.000 lei. Celelalte patru persoane plasate în arest la domiciliu ar fi cerut sume ce reprezentau valoarea manoperei.

Sursa: Comunicat DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday