Conform DNA, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Victor Sandu, ar fi pretins sume de bani și ar fi primit cu titlu de mită, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

DNA susține că banii ar fi fost ceruți și primiți de Victor Sandu pentru alocarea de fonduri necesare amenajării unor râuri și înlăturării efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de un apropiat al lui Victor Sandu, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Procurorii mai anunță că s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Sandu Victor, aflat în arest preventiv și a unui alt inculpat.

Sursa:DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday