Update ora 21:30: Nuclearelectrica a anunțat ca “unitatea 1 a Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat perturbații în sistemul energetic național“.

Potrivit companiei, deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând și răspunzând normal în astfel de situații.

În perioada următoare, specialiștii CNE Cernavodă vor lucra la identificarea cauzelor și vor efectua lucrări de remediere pentru reconectarea la sistem, în conformitate cu procedurile specifice. Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător“, precizează Nuclearelectrica.

Update ora 21:00: Administrația Națională de Meteorologie a emis o a doua avertizare nowcasting Cod Roșu de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși la rafală 100 km/h, pentru localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia.

De asemenea, sub Cod Roșu se află și zona de litoral a județului Tulcea , respectiv localitățile: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Codul Roșu de vânt puternic este valabil până la ora 1:00.

A fost emisă și o nouă atenționare Ro-Alert.

Știrea în formă inițială: Avertizare nowcasting Cod Roșu de ploaie până la ora 23:00, în Constanța, Năvodari, Ovidiu, Lumina și Corbu. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 50 l/mp.

Meteorologii precizează că se vor semnala ploi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 30-50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de peste 50 l/mp. Autoritățile au emis și un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației.

Mai multe zone din municipiu au fost inundate în urma ploii torențiale. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zece copaci dărâmaţi de vânt.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday