Administrația Națională de Meteorologie anunță că între 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00, intră în vigoare un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în sudul și estul Transilvaniei, în nordul și centrul Moldovei și zona de munte.

În intervalul menționat, în aceste regiuni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, în intervalul 06 decembrie, ora 22 – 08 decembrie, ora 18, se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei. Aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. Se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp.

Astfel, în zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h. Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie), aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday