UPDATE: Consiliul Județean Călărași a publicat pe pagina de Facebook o fotografie care arată tornada care a avut loc în județ.

UPDATE: „Pe aplicația DSU au apărut toate codurile, cel portocaliu și cel roșu. Populația este avertizată, așteptăm să vedem care sunt efectele. Rugămintea este să se adăpostească. Populația să își fixeze centurile în mașină și să urmeze indicațiile date de autorități. Dacă vin orice apeluri prin 112, vom interveni. Urmărim efectele, dacă vor fi efectele pe zone mai mari, vom trimite echipaje acolo. Așteptăm să vedem care sunt efectele. Nu putem să le anticipăm.”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru Digi 24.

Metorologii au emis în urmă cu puțin timp un cod roșu de furtună, valabil pentru județul Ialomiţa: Ciulnița, Albești, Buești și pentru județul Călăraşi: Dragalina, Dor Mărunt, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă, Vâlcelele;

„Se vor semnala: vânt cu peste 100…110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari, frecvente descarcari electrice, averse torentiale ce vor cumula cantități de 30…35 lmp”, potrivit ANM.

Avertizarea intră în vigoare la ora 17:45 și este valabilă până la 18:30.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday