Forbes anunță reevaluarea averii CEO-ului Tesla, Elon Musk, ca urmare a creșterii rapide a acțiunilor societății din care el deține totuși numai 13%. Tesla a devenit în această săptămână cel mai valoros constructor de mașini, ajungând în capitalizare de piață la 224 miliarde de dolari, depășind  Toyota și chiar Exxon, cea mai mare companie petrolieră occidentală. 

Ca urmare a acestor creșteri, averea lui Elon Musk a depășit 46 de miliarde de dolari, față de 25 de miliarde la jumătatea lunii martie, atunci când bursele se prăbușiseră.

Într-o notă trimisă investitorilor acum două săptămâni Morgan Stanley avertiza că Tesla nu este totuși un gigant tehnologic precum Apple sau Google, având un model de afaceri diferit, cu probabil mai puțin de 400 de mii de mașini ce vor fi produse în acest an.

La cei 49 de ani ai săi, Elon Musk nu a mai vândut acțiuni Tesla din 2010 și este acum pe locul 16 în topul celor mai bogați oameni din SUA și pe locul 22 în topul global.

Sursa: Forbes

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday