O Asociere de constructori români și bosniaci a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (9,13 km)! După semnarea contractului, asocierea va avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția propriu zisă a secțiunilor E și D ale lotului 2 din această autostradă. Suma de 1,82 miliarde de lei (fără TVA), asigurată prin PNRR, va fi folosită inclusiv pentru construcția a doua tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km (faimoasele “tuneluri pentru urși”). În cazul în care nu vor fi contestații, în 10 zile pot fi demarate procedurile pentru semnarea contractului”, a anunțat Ministrul Transporturilor.

Secțiunea de 9,13 kilometri dintre Marginea (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) este singurul tronson de autostradă care neconstruit între Sibiu și Arad. Nouă bucată de autostradă va avea două ”tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 kilometri de tunel forat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday