Nassim Nicholas Taleb a încurajat oamenii să se adapteze la viața în pandemie, a lăudat capitalismul și i-a încurajat pe antreprenori, într-un interviu în cadrul unui eveniment organizat de Business Insider. Autorul volumului „Lebăda neagră” a criticat, de asemenea, răspunsul guvernelor la pandemie și a avertizat că testarea insuficientă va duce probabil la „o iarnă grea”. 

Business Insider a selectat principalele idei transmise de Taleb:

 • „Există două tipuri de oameni: Cei care, atunci când aud că există o problemă se închid, încep să plângă, au un grup de sprijin emoțional, se roagă și așteaptă ca guvernul să-i salveze și oameni care iau soarta în mâinile lor și încearcă să spună hei, viața mi-a dat o lămâie, o să fac limonadă din ea! Acesta este cel mai bun mod de a reacționa la o criză.”
 • „Există modalități prin care poți fi cu un pas înainte. Trebuie doar să lupți”, a spus acesta  pe tema adaptării la pandemie. Taleb a dat exemplul proprietarului unei săli de sport care promovează serviciul său prin organizarea unor „săli de sport” acasă și a unui chelner care câștigă mai mulți bani ca șofer de livrări.
 • „Capitalismul este un mecanism minunat pentru a transforma lăcomia umană individuală în virtute colectivă”.
 • „Guvernele se pricep să facă lucruri care par importante, dar care nu sunt neapărat eficiente”.
 • „Cheltuim o mie de miliarde de dolari pentru combaterea „inamicilor” cu sisteme nucleare foarte complexe, dar nu putem face ceva foarte simplu: să testăm oamenii atunci când vor să urce într-un avion”, a precizat Taleb, criticând răspunsul guvernului american la pandemie.
 • „Sunt destul de pesimist cu privire la zilele ce urmează” – răspuns dat cu privire la probabilitatea unei creșteri a infecțiilor cu coronavirus.
 • „Milenialii (tineri cu vârste între 22 și 38 de ani) cred că aderarea la un ONG este o modalitate excelentă de a salva lumea. Eu spun că nu. Înființați o companie, așa îmbunătățiți omenirea. Nu am scos 2 miliarde de oameni din sărăcie datorită ONG-urilor și birocraților, ci datorită capitalismului, prin generarea creșterii economice”.
 • „Un soldat poate eșua fără ca asta să fie o rușine a țării. Ar trebui să interpretăm eșecul antreprenorilor ca pe ceva care ajută totuși planeta”, a mai spus el vorbind despre necesitatea de a elimina stigmatul eșecului în afaceri.

      Nassim Nicholas Taleb este un fost administrator de fonduri speculative și autorul cărții „The Black Swan: The Impact of the High Improbable”. El este, de asemenea, consilierul științific al Universa Investments, un fond speculativ care a înregistrat o rentabilitate de 4.144% în primul trimestru al acestui an.

      Sursă: BusinessInsider

      Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

      Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

      Susține echipa Biziday