”Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziționate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condițiile în care situația în dinamică va impune creșterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă”, anunță CNSU într-o informare de presă.

Totodată, Comitetul a aprobat solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum: ”pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătății va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor și achiziționarea în cel mai scurt timp posibil a cantităților necesare”.

La finalul ședinței de guvern de luni, Raed Arafat a anunțat că România va activa mecanismul european pentru a-și asigura necesarul de Tocilizumabum, și, posibil, pentru concentratoare de oxigen. Șeful DSU nu a exclus transferul unor pacienți Covid în străinătate ca excepție, în zonele de graniță.

Hotarare CNSU Nr. 79 Din 05.10.2021

Sursa foto: Nattawat Chearananta | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday