În total, trebuiau să fie livrate în luna iunie 7.103.160 de doze de vaccin, însă pentru a avea un management eficient al stocurilor existente vor fi livrate 2.635.680 de doze de vaccin”, a transmis secretarul de stat Andrei Baciu.

Astfel, conform oficialului, România trebuia să primească în luna iunie un total de 4.366.444 de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, însă ca urmare a solicitării ca livrările să fie puse în așteptare, va primi 1.928.160 doze de vaccin. Totodată, în cazul Moderna, România trebuia să primească 835.200 de doze, din care va primi 128.400. Țara noastră va recepționa 167.200 de doze AstraZeneca, iar în ceea ce privește vaccinul Johnson&Johnson, nu se suspendă dozele și tranșele săptămânale, acestea vor fi desfășurate după acum au fost anunțate.

“Până în momentul de față, sunt peste 14 milioane, aproape 15 milioane de doze de vaccin recepționate. Comisia Europeană a încheiat contracte pentru mai multe doze decât populația eligibilă. Există prevăzută în fiecare contract posiblitatea de a dona și a revinde dozele de vaccin în surplus. (…)”, a mai declarat Andrei Baciu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday