Potrivit autorităților, până acum au fost eliberate 1.932.371 de certificate digitale europene Covid, dintre care 1.851.732 (aproape 86%) atestă vaccinarea. Eliberarea certificatelor digitale europene COVID-19 a început în România la data de 1 iulie.

Peste 12% (250 de mii) din totalul certificatelor digitale  au fost eliberate în ultima săptămână, cu un vârf de descărcare înregistrate pe 12 august când au fost eliberate peste 62 de mii de documente care atestă vaccinarea.


Certificatul este eliberat gratuit de Ministerul Sănătății prin intermediul platformei certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

De la începutul campaniei de vaccinare 5.142.395 de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză, iar 5.011.577 au parcurs schema completă de vaccinare. În total au fost administrate peste 9,6 milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday