Poliția de Frontieră a anunțat astăzi că începând din luna martie a reactivat serviciul pentru supravegherea multifuncțională a zonei costiere a României de la Marea Neagră. Acest serviciu va fi operat prin intermediul unor drone de tip elicopter, modelul CAMCOPTER S-100.

Structura de poliție a precizat că serviciul va fi utilizat și în cadrul misiunilor pentru supravegherea frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea și salvarea pe mare, protejarea mediului marin, precum și asigurarea intereselor statului român în zonă.

“Printre rezultatele utilizării serviciului în anul 2021, respectiv anul 2022, pot fi reliefate detecții la suprafața mării ale unor pete de hidrocarburi, cu posibilă proveniență de la navele comerciale aflate în tranzit, precum și evenimente legate de securitate și siguranța maritimă“, a adăugat Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday