Potrivit unei informări emise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), la nivel național sunt în acest moment 1.374 de paturi de ATI destinate acestei categorii de pacienți, dintre care 1.364 sunt ocupate. La nivel național sunt libere două paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. În București sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, dar niciunul nu mai este liber.

“În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, precizează GCS.

Astăzi au fost raportate cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, peste 12 mii. Dintre cele 1.364 de persoane la ATI, 16 sunt minori. De asemenea, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 12.168, dintre care 315 sunt minori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday