Pe lângă acest anunț, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a prezentat și situația campaniei de imunizare, la nivelul țării, precum și dozele de ser care urmează să fie recepționate în perioada următoare.

Principalele declarații:

 • Peste 948 de mii de doze recepționate de la Pfizer, stocul este de 264 de mii de doze. Următoarea tranșă va veni în săptămâna 15 februarie.
 • De la Moderna s-au recepționat 36 de mii de doze, stocul este de 36 de mii, iar din 3 februarie, vor fi distribuite primele 26 de mii de doze către centre, iar din 4 februarie va începe vaccinarea cu acest vaccin.
 • Doze pierdute: 1826, până la 31 ianuarie, adică 0,24% din totalul dozelor distribuite.
 • Programările în platformă: din 3 februarie până pe 14 aprilie: 574 de mii de persoane, pentru doza una. 
 • Săptămâna trecută a trebuit să facem un număr de reprogramări. Din datele STS, toate persoanele au fost reprogramate.
 • Vaccinarea persoanelor din etapa a II-a: au fost vaccinate 351 de mii, cu prima doză. Persoanele vulnerabile reprezintă aproape 79%. 74 de mii de lucrători esențiali au fost vaccinați până acum.

De asemenea,  Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat: ”În februarie vom primi circa 800 de mii de doze de ser AstraZeneca, în trei tranșe”.

  Pe 26 ianuarie, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat primul val de reprogramări din cadrul campaniei de vaccinare: 35 de mii de angajați esențiali care nu suferă de boli cronice, și care trebuiau imunizați cu prima doză de vaccin Pfizer începând cu 28 ianuarie, au fost reprogramați peste zece zile, din cauza unui deficit de doze de ser. De asemenea, vinerea trecută a fost anunțată a doua amânare: aproape 67 de mii de persoane cu vârste sub 65 de ani, care trebuiau vaccinate cu prima doză între 30 ianuarie și 11 februarie, au fost reprogramate, astfel că în această perioadă de timp să primească rapelul persoanele deja imunizate.

  Totodată, sâmbătă, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat că pe parcursul lunii februarie, vor fi vaccinate anti-Covid numai persoanele cu boli cronice, în vârstă de peste 65 de ani sau persoanele cu handicap și însoțitorii, pentru ca aceste categorii de vârstă să nu mai ajungă să dezvolte forme grave ale bolii și să fie internate în unitățile de terapie intensivă.

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday