Comunicatul CNSU:

La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Persoanele care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte un test PCR, dar stau în carantină 14 zile.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru persoanele sosite din țările respective și care nu prezintă la intrarea în țară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Măsurile intră în vigoare sâmbătă, 13 februarie.

Lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat: 

Anexa La Hotararea CNSU Nr 9

Hotărârea integrală: 

Hotararea CNSU Nr 9

 

Foto: Inquam / Virgil Simonescu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday