Comitetul Național de Vaccinare a hotărât că vaccinarea cu a treia doză se va putea face doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager (Pfizer și Moderna), indiferent de vaccinul folosit la primele două doze. Inclusiv persoanele care au primit inițial AstraZeneca, pot face a treia doză cu Pfizer sau Moderna.

“Doze 3 este recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, dar și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ”, transmit autoritățile.

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

Cei care doresc să se vaccineze cu a treia doză, se pot prezenta direct la centrele de vaccinare sau se pot prezenta prin intermediul platformei naționale de programare. De asemenea, beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday