Guvernul lui Giuseppe Conte a decis ca în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie călătoriile între diferite regiuni (inclusiv cele înspre și dinspre provinciile autonome Trento și Bolzano) vor fi interzise. Excepție fac doar călătoriile în interes de serviciu, cele în scop medical și situațiile de o necesitate deosebită. Guvernul a anunțat deja că stațiunile de schi vor fi închise în perioada Crăciunului și Anului Nou.

Ministrul adjunct al Sănătății, Sandra Zampa, a anunțat că slujba din Ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jurul orei 20:30, astfel încât credincioșii să se poată întoarce acasă înainte de ora 22. Recomandă cetățenilor să nu invite acasă alte persoane din afara familiei pentru mesele festive.

În ultimele săptămâni, Italia a înregistrat cele mai multe decese zilnice din cauza Covid-19 decât orice altă țară europeană și chiar dacă numărul cazurilor noi și al internărilor în spitale încetinește, guvernul este îngrijorat că adunările de sărbători ar putea duce la reizbucnirea infectărilor.

Și guvernul spaniol a anunțat interzicerea călătoriilor între regiuni în perioada 23 decembrie – 6 ianuarie, dar va permite vizitarea „rudelor și prietenilor apropiați”.

De asemenea, întrunirile de sărbători au fost limitate la 10 persoane, însă a fost prelungit programul până la ora 1.30 pe 24 și 31 decembrie, și până la ora 23 pe 5 ianuarie, în ajunul Zilei Trei Regi.

Toate regiunile spaniole au convenit asupra restricțiilor de călătorie de Crăciun, cu excepția Madridului, care respinge categoric închiderea frontierelor, și a Cataloniei, care s-a abținut, susținând că are deja propriul său plan în vigoare. Catalonia a declarat starea de alertă și a interzis deja deplasările.

Surse: Reuters, Guvernul Italiei, Catalan News.

Sursa foto: krakenimages/ Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday