Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, în ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică București a alocat 1.4000 cazuri nealocate de coronavirus, fără a preciza și din ce perioadă sunt. Conform ultimului bilanț transmis de GCS, la ora 13, în București au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice și au fost raportate 2.559 cazuri noi de coronavirus, dintre care 1.400 sunt din zilele trecute. Rata de incidență în Capitală a urcat astăzi la 4,95.

Precizările autorităților vin în contextul în care infectările raportate pentru București astăzi reprezintă peste 45% din totalul infectărilor de la nivel național (5.655), în ultimele 24 de ore, și în condițiile în care în ultima săptămână nu au fost înregistrate mai mult de 1.100 de cazuri într-o singură zi.

Ieri, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, acuza că peste patru mii de teste pozitive nu au fost alocate intenționat de DSP București timp de câteva zile întregi, înainte de Congresul PNL. Reamintim că sâmbătă, la Romexpo, a avut loc Congresul PNL. Aproximativ cinci mii de persoane din toată țara au participat, iar Florin Cîțu a fost ales noul președinte al Partidului Național Liberal. Mai jos, un grafic privind evoluția cazurilor de coronavirus în București, în ultima săptămână.

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică:

La nivelul Municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice. De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday