Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării a făcut astăzi precizări cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani cu serul Pfizer. Se estimează că vaccinarea acestei categorii de vârstă va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, după ce dozele necesare vor fi livrate în România.

CNCAV a specificat că, pentru copiii între 5 și 11 ani, doza de vaccin Pfizer este de 10 micrograme, fiind mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (30 de micrograme). Vaccinul se va administra tot în două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

De asemenea, autoritățile afirmă că riscul de miocardită este extrem de scăzut la această categorie de vârstă, mult sub cel observat pentru adolescenții între 12 și 17 ani. “Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile.”

Totodată, STS a actualizat platforma de programare, iar după ce vaccinul va fi disponibil, se vor putea efectua programări pentru vaccinarea copiilor. Vaccinurile vor putea fi administrate atât în centrele de vaccinare, cât și în cabinetele medicilor de familie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday