Măsura se va aplica oricărei persoane care nu poartă mască într-un spațiu închis, inclusiv clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, precum și transport în comun (autobuz, trenuri, metrou).

De asemenea, operatorii de transport public nu vor permite accesul pasagerilor care nu poartă mască, iar în cazul în care refuză să coboare, autobuzul sau trenul va fi blocat în stație până la sosirea polițiștilor. 

Pe lângă amenda, firmele care nu respectă această măsură și permit accesul persoanelor fără mască de protecție ar putea fi obligate să se închidă pe o durată de cinci până la 30 de zile.

Italia este una dintre țările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 242.000 de cazuri și peste 35.000 de decese.

În Franța, autoritățile au impus o amendă de 135 de euro pentru persoanele care nu poartă mască de protecție în spațiile publice închise după ce rata de infectare a crescut la 1,3, iar infecțiile zilnice au depășit vineri 1100. Medicii sunt îngrijorați deoarece rata actuală de transmitere este similară cu cea înregistrată în luna mai, după două luni de carantină.

Sursa: Euronews

Foto: Pixabay

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday