Update: În urma ședinței Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț din această seară, s-a decis închiderea unităților de învățământ pentru ziua de joi, 6 aprilie, din cauza vremii, potirvit hotărârii CJSU obținute de Mesagerul de Neamț.

Știrea inițială: “Având în vedere cantitățile importante de zăpadă căzute în județul Iași, precum și faptul că județul nostru se află sub avertizare Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, membrii CJSU Iași au votat, în unanimitate, ca în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași să fie suspendate cursurile în ziua de joi, 6 aprilie”, a anunțat prefectul județului Iași.

Oficialul avertizează că “utilajele de deszăpezire nu fac față cantităților mari de zăpadă spulberată” și există riscul ca drumurile din județ să fie blocate. În această după-amiază, au fost raportate probleme cu alimentarea electrică în 41 de localități, fiind afectați nouă mii de consumatori.

Situația este similară și în județul Botoșani. În urma analizei situației existente la nivelul județului Botoșani, s-a decis suspendarea cursurilor școlare în toate unitățile de învățământ din județ, pentru ziua de joi, 6 aprilie”, transmite prefectura, precizând că 72 de persoane au fost salvate din mașinile înzăpezite pe drumurile naționale și județene din Botoșani, în ultimele ore.

Aproape toată Moldova se află sub Cod Portocaliu de ninsori, până joi după-amiază. Poliția informează că pe DN 24C Rădăuți Prut – Bădărăi, județul Botoșani, DN 29D Botoșani – Ștefănești, județul Botoșani, DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani și pe DN 28A Târgu Frumos – Moțca, județul Iași circulația este închisă din cauza zăpezii depuse, a vizibilității reduse și pentru a permite echipajelor să desfășoare acțiunile de deszăpezire.

De asemenea, conform Centrului Infotrafic, se circulă îngreunat, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, pe DN 2 Suceava – Siret, județul Suceava, DN 17 Suceava – Gura Humorului, județul Suceava și pe DN 2 Bacău  – Roman.

Poliția recomandă șoferilor să se intereseze de starea carosabilului înainte de a porni la drum, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să evite oprirea pe benzile de circulație sau bruscarea comenzilor pe o suprafață umedă sau alunecoasă și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

Foto: Prefectura Botoșani

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday