UPDATE: Ministerul Sănătății a venit cu o nouă informare despre al doilea caz de variola maimuței: ”În acest moment, nu avem informații privind o legătură între cele 2 cazuri. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății anunță identificarea unui nou caz (al doilea) de variola maimuței în România: ”Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, potrivit informării de presă.

Primul caz a fost confirmat de autorități luni, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani din capitală, contact al unei persoane care a călătorit recent în mai multe țări europene.

OMS a informat recent că boala este endemică în vestul și centrul continentului Africa, iar primele cazuri în afara regiunii au apărut la începutul lunii mai. După cum a explicat OMS, boala se răspândește prin contact apropiat cu alte persoane, însă organizația nu se așteaptă ca boala să conducă la o nouă pandemie.

Sursa foto: Dreamstime/N Bakker

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday