Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 a publicat pe pagina de Facebook imagini cu tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați, infectați cu coronavirus, internați la Spitalul “Victor Babeș” și București.

Autoritățile atrag atenția că din ce în ce mai mulți tineri ajung în secțiile de terapie intensivă și îndeamnă la vaccinare, care “rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19“.

În ultimele trei zile, numărul cazurilor zilnice de coronavirus a depășit două mii, iar azi s-au raportat 2,226 de cazuri, cele mai multe din 28 aprilie (2.240). Crește numărul persoanelor spitalizate, precum și al celor din secțiile ATI.

Azi s-au vaccinat 9.028 de persoane, dintre care 5.514 cu prima doză (2.323 cu serul Pfizer, 65 cu Moderna, 4.126 cu Johnson&Johnson – care se administrează în doză unică). Numărul persoanelor vaccinate cu schema completă este de 5.192.101.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday