În municipiile reședință de județ Cluj-Napoca, Timișoara, Alba Iulia, Baia Mare și Zalău, cursurile se reiau în scenariul roșu. Cele mai multe localități în care școala se reia după scenariul roșu sunt în județele Timiș (22), Maramureș (20) Ilfov (12) și Cluj (11). Lista integrala cu rata incidenței pe localități poate fi consultată aici.

Într-o conferință comună, susținută de miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Câmpeanu a precizat că în acest moment sunt 149 de localități în care cursurile se reiau după scenariul roșu și 903 în care se reiau după scenariul galben.

Ieri, ministerele Educației și Sănătății au publicat ordinul comun cu măsurile pentru redeschiderea școlilor, detaliind cele trei scenarii care cuprind ratele de incidență în funcție de care se reîntorc elevii în școli.

Cele trei scenarii în care se reiau cursurile:

  • Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate trebuie să fie mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
  • Scenariul 2: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;
  • Scenariul 3: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Rate incidenței din fiecare localitate în parte:

Rate De Incidenta 5.02.2021

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday