Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat Hotărârea nr. 37 din 04.06.2021, privind actualizarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii măsurilor necesare impuse de situația epidemiologică.

Potrivit documentului, Marea Britanie și Franța rămân în zona roșie, iar Grecia în zona galbenă, în care au trecut și Olanda și Letonia. Printre statele care au trecut pe lista lista verde se numără Turcia, Elveția, Luxemburg, Cipru, Croația și Canada.

Persoanele care vin din zona verde nu intră în carantină. Cei care vin din zonele galbenă și roșie intră în carantină, dar pot ieși din după zece zile, dacă în a opta zi au rezultat negativ la un test Covid și nu prezintă simptome asociate bolii. Dacă sunt vaccinați, aceștia din urmă nu mai intră în carantină. Totodată, sunt exceptați și cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, care prezintă un test PCR cu rezultat negativ, realizat cu maximum 72 de ore înainte.

Anexa Lista

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday