• În zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
  • În zona galbenă au intrat:
    – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
    – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
  • În zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De principiu, persoanele vaccinate nu au niciun fel de restricții la intrarea într-o țară UE, indiferent care este incidența în țara din care vin. Totuși, fiecare țară are propria politică de acceptare a călătoriilor intracomunitare (de exemplu, cazul Germaniei, care cere test negativ și persoanelor vaccinate care vin din zonele de risc) și, înainte de a merge într-o țară UE, trebuie să verificați pe site-ul MAE (click aici) ce restricții veți întâmpina în țara în care călătoriți din România.

În majoritatea țărilor europene, românilor nevaccinați li se va cere să stea în carantină,  dar numai în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

CNSU a decis exceptarea de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum si cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Sursa foto: 1000words | Dreamstime

Anexa La HCNSU Nr. 77 Din 30.09.2021

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday