Autoritățile au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. De duminică, Bulgaria intră în zona roșie. În zona galbenă trec Portugalia (din cea roșie) și Germania (din cea verde). Emiratele Arabe Unite, în zona verde.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare începând cu 12 septembrie, ora 00:00. Astfel, conform Hotărârii numărul 68 din 9 septembrie 2021, modificările în cadrul listei sunt:

  • În zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și  Guernsey;
  • În zona galbenă au intrat:
     din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao;
    – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;
  • În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Nicio persoană vaccinată nu intră în carantină, indiferent de statul din care se întoarce în România, la fel și cetățenii care se întorc din țările de pe lista verde. Cei care vin din zonele galbenă și roșie intră în carantină, dar pot ieși din după zece zile, dacă în a opta zi au rezultat negativ la un test Covid și nu prezintă simptome asociate bolii. Totodată, sunt exceptați de la carantină și cei care vin din zonele galbene și prezintă un test PCR negativ, realizat cu maximum 72 de ore înainte.

Anexa La HCNSU Nr. 68 Din 09.09.2021

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday