Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, a susținut o conferința săptămânală de presă. 

Gheorghiță a anunțat că deschiderea etapei a III-a de vaccinare, pentru toate persoanele, fără restricții, din municipiile Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu.

Principalele declarații:

  • Deschiderea etapei a III-a pentru județele cu incidența mai mare de 4,5 la mie: Alba (Alba Iulia), Timiș (Timișoara), Brașov (Brașov), Maramureș (Baia Mare), Sălaj (Zalău), Hunedoara (Petroșani), Cluj (Cluj-Napoca) și Giurgiu (Giurgiu) – în localitățile menționate va fi posibilă programarea pentru persoanele din etapa a 3-a, fără criterii. Se vor deschide centre noi de vaccinare pentru AstraZeneca în aceste județe. 
  • Am ales rata de incidență de 4,5 pentru că, la rata de 3 localitatea intră în scenariul roșu, la peste 6 localitatea respectivă are criterii de carantinare, iar la 4,5 vrem să putem interveni pentru a evita carantinarea localității respective.
  • Deschiderea a 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu programare de mâine, cu posibilitatea de vaccinare începând cu 15 martie. Prioritate au persoanele de peste 65 de ani, cu vulnerabilități.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday