Măsurile sunt prevăzute într-o adresă trimisă de Departamentul pentru Situații de Urgență către Centrele de Coordonare și Conducere a Intervenției Județene/al Municipiului București. Noile măsuri se aplică și pentru persoanele aflate în carantină sau izolare înainte de 2 iulie. Amintim că pe 25 iunie Curtea Constituțională a României a decis că măsura carantinării, instituită prin ordin al ministrului Sănătății, este neconstituțională, chiar și în condițiile declarării unei stări de epidemie sau pandemie de către OMS.

Ministrul Sănătății spunea astăzi că în urma publicării deciziei CCR cei care sunt infectați cu coronavirus pot fi externați la cerere. Nelu Tătaru a mai precizat că rămâne în vigoare articolul din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, dar că va fi pregătit un nou proiect de lege în acest sens.

La articolul din Codul Penal face referire și Departamentul pentru Situații de Urgență în adresa trimisă în această seară. De asemenea, în document se fac recomandări legate de măsurile de prevenție. 

Documentul integral:

139305 (1)

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday