Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 a transmis mai multe statistici privind eficiența campaniei de vaccinare desfășurată în România, în comparație cu restul țărilor. Comitetul citează datele agregate și actualizate de Bloomberg. Potrivit actualizării aferente orei 01:00 a României, țara noastră se situează pe următoarele locuri, la categoriile:

De asemenea, citând aceeași statistică Bloomberg, Centrul de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea transmite că țările UE au administrat până acum peste 21 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus, media zilnică fiind de 656 de mii de doze. În România, până sâmbătă la ora 17, au fost administrate 1.084.096 de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech și Moderna. Au fost imunizați cu ambele doze peste 400 de mii de români, iar alți 282 de mii au primit o doză.

Tot sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă susținută de prim-ministrul Florin Cîțu în urma unei vizite de lucru la instituțiile europene, acesta a declarat: ”Am discutat despre lupta cu pandemia și campania de vaccinare, am prezentat situația din țara noastră și am fost felicitați pentru pregătirea campaniei. În martie vom primi 2,4 milioane doze de vaccin: un milion de la AstraZeneca, 230 de mii de la Moderna și restul de la Pfizer. Din aprilie, lucrurile vor demara și mai rapid. Rămânem la obiectivul de la nivelul UE de a avea 70% din populație până la sfârșitul verii”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday