Conform Grupului de Comunicare Strategică în București și alte 16 județe se înregistrează o rata a incidenței de peste 1,5 la mia de locuitori. Dintre acestea, șase județe înregistrează o rată de infectare de peste doi la mia de locuitori.

Județele în care se înregistrează o rată de peste 1,5 sunt: Alba, Arad; Bacău, Brașov, București, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Cea mai mare rată se înregistrează în București, iar cea mai mică în județul Argeș.

O situație specială se înregistrează în Capitală, unde rata de infectare comunicată vineri, 16 octombrie, este mai mică decât joi. În ultimele 24 de ore în București au fost raportate 592 de persoane infectate cu coronavirus.

Reamintim că au existat contradicții privind rata de infectare din Municipiul București. Marți, INSP a publicat raportul săptămânal privind evoluția pandemiei, iar Capitala apărea cu o rată de incidență de peste 3,1 la mia de locuitori, raportat la populația rezidentă.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a anunțat că INSP a raportat eronat incidența de 3,11: „La momentul acesta rata la nivelul municipiului București este de 2,69, nu s-a trecut peste pragul de 3. INSP a comunicat o cifră din eroare, rata de azi e de 2,69”.

Ulterior, Institutul de Sănătate Publică a transmis două cifre, dar a menținut punctul de vedere inițial cum că în București cazurile au depășit 3 la mie, ținând cont de populația rezidentă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday