Dintre cele 3.197 de persoane, 1.862 sunt personal medical (medici și asistente), iar 1.335 personal auxiliar (infirmiere, îngrijitoare și alte categorii de personal din unitățile sanitare)Institutul Național de Sănătate Publică spune că unul din șapte din totalul cazurilor a fost înregistrat la personalul medical.

Azi, Grupul de Comunicare Strategică a  raportat 321 noi infecții cu coronavirus și 16 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 24.826, dintre care 17.391 s-au vindecat și 1.555 și-au pierdut viața.  Pe teritoriul României în acest moment sunt 5.880 cazuri active de coronavirus.

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali spunea la începutul lunii iunie că la nivel mondial, peste 230 de mii de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus și mai mult de 600 de asistenți medicali au murit din cauza virusului, de la debutul pandemiei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday